change language
ju jeni ketu: home - miqËsia...arfËrit - miq nëpër rrugët - njerëz paqeje - newsletterlink

Support the Community

  


 
printable version

Komuniteti i Sant'Egidio
NJEREZIT E PAQES

Jemi burra e gra nga e gjithë bota: i përkasim popujve, kombeve, etnive, kulturave dhe feve të ndryshme.

JEMI NJEREZIT E PAQES

Disa prej nesh ka kanë lënë atdheun e tyre prej luftrave, persekucionit, dhe diskriminimit. Të tjerë kanë lënë shtëpitë e tyre, familjet e tyre, për të kërkuar një të ardhme më të mirë. Të tjerë akoma jetojnë në vëndet me mirqënie ku nuk ekziston as urija as lufta.

JEMI NJEREZIT E PAQES

Të gjithë kemi një ënderr: që popujt të jetojnë së bashku në mënyre që asnjë të mos ndihet i huaj.
Duam që të marim pjesë në një lëveizje së bashku me njerëz të kombeve të tjera ku të qënit të ndryshëm midis nesh të kthehet në pikëmbështetje.
E dimë shumë mirë që respekti për tjetrin, mungesa e dhunës, drejtësia, solidariteti, vlerësimi reciprok nuk jane një endërr, por një sekret për të shpëtuar epokën ku jetojmë.

JEMI NJEREZIT E PAQES QË BESOJNE:

për respektin që kemi për secilin, sepse jeta e gjithsecilit është e shenjtë dhe secili është krijesë e Zotit;
mungesa e dhunës është arma më e fortë se ç'do tip dhune, dhe është e aftë të ngjalle energji pozitive në selicin prej nesh;
sepse është e drejtë të impenjohemi me qëllim që të gjithe të gëzojnë të njëjtat të drejta, dhe të jenë qytetarë në kuptimin e vertetë të fjalës në një botë me të drejtë;
në solidaritetin karshi të gjithëve, por kryesisht për kë vuan dhe është më hallexhi;
në paqe që është një dëshirë e fuqishme për ç'do burrë e grua.
Duam që të jetojmë sipas këtyre parimeve dhe me ndihmën e Zotit.
Dashuria për paqen na bashkon të gjithëve pa asnjë përjashtim, si vëllezer dhe motra, si fëmije të të njejtit Zot, edhe pse i përkasim gjuhëve, kulturave dhe feve të ndryshme.

JEMI NJE LEVIZJE E NJEREZVE TE PAQES


Roma, 9 tetor 1999


 LEXO EDHE
• LAJM
18 Korrik 2017
BERLIN, GJERMANI

Berlin's youth message to Europe: No More Walls

IT | EN | ES | DE | PT | CA | ID
20 Qershor 2017

World Refugee Day: a story that shows the road of hope #WithRefugees #FaithOverFear

IT | EN | ES | FR | ID
19 Qershor 2017

World Refugee Day 2017. Ecumenical statement: to go beyond the fear of foreigners

IT | EN | ES | DE
22 Prill 2017
ROMA, ITALI

Pope Francis' prayer in memory of the martyrs of our time. Photogallery of the visit

IT | EN | ES | DE | FR | PT | HU
11 Mars 2016

The new life of the Syrian refugees arrived through the humanitarian corridors

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | RU
3 Shkurt 2016
ROMA, ITALI

USA-Italy Migration Conference: Integration strengthens democracy and builds a common culture

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA
të gjitha lajmet
• MEDIA
13 Mars 2018
RP ONLINE

Flucht, Abi, Studium

8 Shkurt 2018
SIR

Migrazioni: Pompei (Comunità Sant’Egidio), “nuove modalità di ingresso in Italia più flessibili ed efficienti”

5 Shkurt 2018
SIR

Immigrazione: Comunità Sant’Egidio, oggi anche la ministra Fedeli alla consegna dei diplomi per mediatori interculturali

15 Janar 2018
Corriere della Sera

Andrea Riccardi. Francesco traccia la differenza tra immigrazione e invasione

30 Nëntor 2017
Corriere della Sera

Andrea Riccardi: Europa e giovani migranti, il futuro va creato in Africa

4 Nëntor 2017
Corriere del Mezzogiorno

Migranti, i nuovi cittadini

të gjitha komunikatat për shtyp
• DOKUMENTAT
Comunità di Sant'Egidio

Cinque proposte sull’immigrazione

Appello al Parlamento ungherese sui profughi e i minori richiedenti asilo

Corso di Alta Formazione professionale per Mediatori europei per l’intercultura e la coesione sociale

Omelia di S.E. Card. Antonio Maria Vegliò alla preghiera "Morire di Speranza". Lampedusa 3 ottobre 2014

Omelia di S.E. Card. Vegliò durante la preghiera "Morire di speranza"

Nomi e storie delle persone ricordate durante la preghiera "Morire di speranza". Roma 22 giugno 2014

të gjitha dokumentet

PHOTOS

1399 vizita

1338 vizita

1371 vizita

1341 vizita

1424 vizita
gjitha mediat lidhur