change language
you are in: home - press review newslettercontact uslink

Support the Community

  

ARA

December 25 2014

Sant Egidi reuneix 1.700 persones en un àpat de Nadal solidari

Els àpats multitudinaris es fan a Barcelona, Tarragona i Manresa

 
printable version

La Comunitat de Sant Egidi, un moviment laic compromès amb l'evangelització i la caritat, reuneix aquest dijous, dia de Nadal, unes 1.700 persones pobres en diversos àpats multitudinaris que organitza a Catalunya a les ciutats de Barcelona, Tarragona i Manresa (Bages).

A la capital catalana, la Comunitat munta set dinars per a uns 1.300 convidats a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor i en altres llocs de la ciutat. En aquest enclavament, el menú de Nadal estarà format per una escudella de galets, canelons casolans amb beixamel, pollastre farcit amb prunes i pinyons, postres i cava, a més d'un regal per a tots els comensals.

A Manresa, aquest col·lectiu organitzarà dos àpats per a 250 persones, mentre que a Tarragona hi haurà un dinar amb 150 convidats, segons ha informat la Comunitat de Sant Egidi.

Gràcies a aquesta iniciativa solidària, "persones que viuen al carrer, ancians sols, gitanos, immigrants i moltes altres persones que passen penúries" compartiran taula i estovalles aquest Nadal. "Les coneixem i estem amb ells estiu i hivern, però el dia de Nadal, com ja és tradició des de fa 32 anys, farem festa amb ells", subratlla l'entitat.

El dinar de Nadal de la Comunitat de Sant Egidi s'organitza a més de 600 ciutats de tot el món, en esglésies que es transformen en grans menjadors en els quals els comensals són els pobres i les persones amb més necessitats. Itàlia, Alemanya, Rússia, Àustria, Romania, França, Portugal, Moçambic, Burkina Faso, Camerun, Madagascar, Filipines o Indonèsia són alguns dels països on demà celebrarà el seu especial Nadal la Comunitat de Sant Egidi.