change language
estàs a: home - news newslettercom contactar-noslink

Ajuda la Comunitat

  
1 Febrer 2018 | BARCELONA, ESPANYA

Més dificultats pels més pobres per trobar, conservar o quedars-e en una casa

Presentació de la guia ON 2018

 
versió per imprimir

guia on menjar dormir rentar-se barcelonaS’ha presentat la guia “ON menjar, dormir, rentar-se 2018”, rebatejada com la “Guia Michelin dels pobres”, que ha arribat a la 14ena Edició a Barcelona. A partir d’aquesta edició, la guia es una brúixola per orientar-se a la ciutat que es pot portar a la butxaca com a llibret o en el mòbil.
Es pot obtenir la guia impresa,  i en suport informàtic es pot descarregar la (App): “Guia DONDE comer, dormir, lavarse” Barcelona 2018.

Disponible en Google Play

S’ha subratllat l’augment de la presència de persones “sense sostre”, amb un increment dels menors i de persones toxicòmanes. El gran problema és “on dormir”, lligat al problema de l’habitatge. “Estan creixent les dificultats de moltes persones amb una situació econòmica fràgil o inestable per trobar, conservar o quedar-se en una casa. És una realitat per persones soles, ancians, persones i famílies amb treballs precaris que no arriben a final de mes, estrangers i sobretot per persones que ja tenen allotjaments precaris o estan al carrer”».

guia on menjar dormir rentarse 2018També s’ha insistit en la necessitat d’augmentar el nombre de petits habitatges (habitacions i petits apartaments) per llogar a persones “sense sostre” o amb risc de quedar-se al carrer. Per altra banda, augmentar els centres de “baixa exigència”.  És un esforç que s’ha subratllat que va unit a la necessitat d’acompanyar les persones i integrar-les a la societat. Moltes persones que han sortit del carrer i d’altres situacions critiques es superen amb projectes d’acompanyament personal.

S’ha recordat que desenes de sense sostre, juntament amb els seus amics, voluntaris, es troben cada any per aquestes dades a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per la memòria de Rafael i Antonio i de tots els que moren al carrer pel fred i a causa de la duresa de la vida al carrer. El Rafael va morir el 30 de desembre de 1996 i l’Antonio, l’endemà, ambdós a causa del fred en una de les nits més gèlides de l’any a Barcelona. Tenien 45 i 60 anys. La Comunitat de Sant’Egidio va recordar-los amb una cerimònia en la que va participar el bisbe Joan Carrera i des de llavors se’n fa memòria cada any..
guia on menjar dormir rentarse
Aquesta memòria forma part del moviment de solidaritat i memòria que la Comunitat de Sant’Egidio va començar arrel de la mort de Modesta Valenti a Roma el 31 de gener del 1983, i que s’ha estès per Itàlia i tota Europa.

Reportatge de TV3 (01/02/2018):

OBJECTES ASSOCIATS

 LLEGIU TAMBÉ
• NOTÍCIES
1 Febrer 2018
BARCELONA, ESPANYA

Presentació de la guia "ON menjar, dormir, rentar-se 2018" per a les persones sense sostre de Barcelona

IT | ES | CA
24 Juliol 2010

Tindrà lloc a Barcelona (Espanya), del 3 al 5 d'octubre, la propera Trobada per la Pau entre les religions mundials: "Família dels pobles, Família de Déu"

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
totes les novetats
• ALLIBERAMENT
15 Febrer 2018
La Nazione

Un pasto per chi non ha nulla. Ecco come si può dare una mano

4 Febrer 2018
FarodiRoma

Raid xenofobo a Macerata. La Comunità di Sant’Egidio conforta i feriti

2 Febrer 2018
el Periódico

La brújula de los sintecho

1 Febrer 2018
La Vanguardia

La dificultad de acceso a vivienda aumenta el riesgo de pobreza en Barcelona

1 Febrer 2018
CATALUNYARELIGIO.CAT

Sant'Egidio presenta la versió mòbil de la seva Guia Michelin

1 Febrer 2018
Flama.info

La Comunitat de Sant Egidi presenta la “Guia Michelin dels pobres” 2018

tots els comunicats de premsa
• ESDEVENIMENTS
23 Gener 2018 | BARCELONA, ESPANYA

Setmana de pregària per la Unitat dels cristians

1 Gener 2018 | BARCELONA, ESPANYA

La marxa Pau Arreu de la Terra a Barcelona

TOTES LES REUNIONS DE PREGÀRIA per la PAU
• DOCUMENTS

La GUIA "ON menjar, dormir, rentar-se" 2016

tots els documents

FOTOS

734 visites

914 visites

761 visites

926 visites

767 visites
tots els mitjans de comunicació afins