change language
je bent in: home - nieuws newsletterlink

Support the Community

  
13 Januari 2018

Persbericht

De Werelddag van de migranten en vluchtelingen spoort Europa aan tot bevordering van integratie - de Humanitaire Corridors als model dat navolging verdient

De Gemeenschap: “Nog steeds te veel doden in de Middellandse Zee”

 
printbare versie

Op de Werelddag van de migranten en vluchtelingen die morgen gevierd wordt, roept de Gemeenschap van Sant'Egidio allereerst op om de vele doden te gedenken die nog steeds te betreuren zijn op de Middellandse Zee. Aan de poorten van Europa zijn alleen de afgelopen week al 160 doden gevallen, volgens gegevens van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN.

Aansluitend bij het appel van Paus Franciscus om te "verwelkomen, beschermen, bijstaan en integreren", moedigt Sant’Egidio - morgen aanwezig bij de viering in de Sint Pieter met een groep migranten en vluchtelingen die met de humanitaire corridors gekomen zijn - alle landen van de Europese Unie aan om dit model te volgen. Het model, dat al functioneert in Italië, Frankrijk en België, is het resultaat van de samenwerking tussen het maatschappelijk middenveld en overheidsinstellingen. Het model werpt al vruchten af. De humanitaire corridors redden niet alleen mensenlevens, maar ze bevrijden het thema 'migratie' ook uit de gevaarlijke ideologische instrumentalisering om het terug te brengen tot zijn ware aard.

Zoals de Italiaanse president Mattarella schreef in zijn brief aan de paus aan begin van dit jaar, "moet de Europese Unie het fenomeen van de migratie tegemoettreden met visie en op een structurele manier." Hij onderstreepte de betekenisvolle bijdrage, in economisch en sociaal opzicht, van vele vreemdelingen die al jaren goed geïntegreerd zijn in Europa en bijdragen aan haar rijkdom en ontwikkeling. Dat is een realiteit die, ook gezien het dalende geboortecijfer, uitnodigt na te denken over de noodzaak om op ons continent vormen van gereguleerde toegang te bevorderen.

BIJBEHORENDE OBJECTEN

 LEES OOK
• NIEUWS
27 Januari 2018

Migranten: De oorlog in Syrië duurt voort, maar een Europa dat gelooft in de toekomst blijft vluchtelingen verwelkomen en integreren. Over enkele dagen nieuwe aankomsten met de #humanitairecorridors

IT | FR | NL
al het nieuws
• RELEASE
27 Februari 2018
Agenzia SIR

Corridoi umanitari: Impagliazzo (Comunità Sant’Egidio), “polemiche politiche finiranno ma il futuro è nell’integrazione”

27 Februari 2018
La Repubblica

Profughi, dal Corno d'Africa a Roma corridoio umanitario per 114 persone

27 Februari 2018
Vaticannews

Corridoi umanitari: 114 nuovi arrivi dall’Etiopia

27 Februari 2018
Avvenire

Cei. Atterrati a Roma 113 profughi. «La cooperazione fra istituzioni fa miracoli»

27 Februari 2018
Vatican Insider

Corridoi umanitari, 114 profughi dall’Etiopia. Galantino: no allo sciacallaggio politico

26 Februari 2018
Agenzia SIR

Corridoi umanitari: Caritas-Sant’Egidio-Gandhi Charity, “un modello di successo per un mondo più giusto”

het gehele persoverzicht
• GEEN DOODSTRAF
24 September 2015

Pope Francis calls on Congress to end the death penalty. "Every life is sacred", he said

ga naar geen doodstraf
• DOCUMENTEN

Dossier: What are the humanitarian corridors

alle documenten

FOTO'S

234 bezoeken

222 bezoeken

253 bezoeken

246 bezoeken

221 bezoeken
alle gerelateerde media