| 17 Ottobre 2015 |
La Comunitat de Sant Egidi insufla vida al nucli antic de Manresa amb la Casa de la Pau |
El dinar de Nadal, l'Escola de la Pau, la de Llengua i Cultures i l'atenció a la gent gran mobilitzen desenes de persones |
|
Fa poc més d'un any la nau annexa a la fàbrica Balcells, a la plaça Montserrat, estava pràcticament en ruïnes. Fins que s'hi va instal·lar la Comunitat de Sant Egidi. Ara fan una simbiosi amb el Conservatori de Música que omple d'activitat, moviment i tràfec aquest sector del nucli antic de Manresa.
Segons responsables de la comunitat, que aquest espai s'hagi rehabilitat i esdevingui un punt de trobada "és una alenada d'aire fresc al barri. És el que anem veient. Parlant amb els veïns i amb la gent gran de la zona ens recorden que aquest edifici estava fet pols".
Ahir la Casa de la Pau es va obrir a tothom en una jornada de portes obertes "perquè és una bona forma de donar a conèixer les nostres iniciatives", totes vinculades a la "cultura del conviure", que és la finalitat de la Comunitat de Sant Egidi, ja sigui amb infants, joves o gent gran.
Avis i infants
A primera hora de la tarda reben la visita d'un grup de gent gran que participen regularment en les activitats de la comunitat. Com la pregària que es fa cada divendres a la tarda a l'església Montserrat, o el dinar per a ancians que es fa cada dissabte "per estar al costat de persones que estan soles".
L'atenció a la gent gran és una de les prioritats de l'entitat. En aquesta ocasió els mostren les fotos de les activitats de l'Escola de la Pau, un altre dels fronts en els quals treballa Sant Egidi. En aquest cas infants, "els constructors de la pau", diu Pere Sobrerroca. Reben classes d'universitaris i d'estudiants de batxillerat que són voluntaris.
L'altre gran eix d'activitat a la Casa de la Pau és l'Escola de Llengua i Cultures, on es donen classes d'alfabetització i de català i castellà a nouvinguts. "Nous europeus, com ens agrada dir a nosaltres". N'hi participen més de 200. A part de les classes "convivim, ens coneixem i sabem la cultura dels altres, i així cauen els prejudicis", diu Maria Àngels Marsinyach.
Jordi Morros
|
|
|