“Per a mi això no és un simple paper. Guardaré aquest diploma en el meu cor, perquè aquest espai d'amistat em dóna la vida ", va dir Tijan, un jove de Gàmbia que aquest curs rebia el seu primer diploma de l'Escola de Cultura i Idiomes de la Comunitat de Sant'Egido a Manresa.
La sala de conferències del centre de Manresa estava plena a vessar formant un mosaic de persones de diferents cultures i tradicions procedents de 18 països, que reflectia la bellesa i l'alegria d'estar junts gent molt diversa.
En una ciutat amb el 17% de població estrangera, la cultura de la convivència és un gran repte i aprendre la llengua i establir llaços de proximitat i amistat és el fonament. Un grup de dones arribades de Geòrgia ho entenien així: "aquí aprenem l'idioma i la convivència que no podem viure en cap altre lloc, perquè estem tot el dia treballant a casa dels nostres "avis". Els ancians que cuiden, han flexibilitzat els seus horaris de treball perquè puguin assistir a les classes de llengua.
La presència de l'Alcalde de la ciutat i del director general de la Fundació Universitària del Bages subratllaven que es tractava d'un acte d'especial relleu per a la ciutat i van agrair als immigrants seu esforç i voluntat per aprendre la llengua i integrar-se.
|