change language
u bent in: home - persoverzicht newsletterlink

Support the Community

  

CATALUNYARELIGIO.CAT

19 September 2016

Francesc se suma al compromís de les religions per la pau a Assís

 
afdrukvoorbeeld

La ciutat italiana que va veure néixer Sant Francesc té “Set de Pau”. Així ho expressen aquests dies els quatre-cents líders religiosos d'arreu del món que s'han reunit a Assís. La Comunitat de Sant'Egidio, la diòcesi d'Assís i la família franciscana són els promotors d'aquesta iniciativa que dimarts comptarà amb la presència del papa Francesc durant la cerimònia final.

La trobada internacional –que va començar diumenge– té lloc trenta anys després de la històrica pregària interreligiosa per la pau, convocada pel papa Joan Pau II. Des d’aquell 27 d'octubre de 1986, cada any i de manera ininterrompuda, la Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat una trobada interreligiosa per la pau en diferents ciutats del món. L'efemèride fa que aquesta ocasió sigui especial i que s'hagi triat com a escenari l'anomenada “ciutat de la pau”.

“Trenta anys després del que va néixer com un gest profètic de Joan Pau II, l'esperit d'Assís continua viu” explica el responsable de Sant'Egidio a Barcelona, Jaume Castro. Des d'Assís explica com Sant Francesc, en temps de creuades al segle XIII, ja va treballar per obrir ponts de diàleg. Un tarannà imprescindible davant del context internacional actual: “Vivim un temps de conflicte i de globalització, on afrontem desafiaments com el del terrorisme”, situa. Des de Sant'Egidio defensen un 'esperit d'Assís' lligat al principi de fraternitat, que permet als actors implicats “caminar l'un al costat de l'altre”.

Compromesos amb “la pau i la reconciliació entre pobles”

De la mateixa manera recalcava la importància de treballar conjuntament el papa Francesc. “Avui més que mai necessitem pau en aquesta guerra que està present a tot el món. Seguint l’exemple de sant Francesc, home de germanor i mansuetud, tots som cridats a oferir al món un fort testimoni del nostre compromís comú amb la pau i la reconciliació entre els pobles”. Així s’expressava aquest diumenge el pontífex després de l’Àngelus. I va fer una crida explícita a la participació: “Convido a les parròquies, les associacions eclesials i a tots els fidels d’arreu del món a viure aquest dia com una Jornada de pregària per la pau”.

Dimarts a la tarda, abans del manifest de la cerimònia conclusiva, diferents confessions cristianes celebraran també una pregària ecumènica a la Basílica de Sant Francesc. El conjunt de la trobada 'Set de Pau. Religions i cultures en diàleg' reuneix, però, creients de diferents religions, per parlar, discutir i pregar junts per la pau. I fer-ho des del convenciment que "l''esperit d'Assís' pot portar la pau en un món marcat per la violència, les guerres i les divisions"

El programa de la trobada preveu diverses entrevistes personals entre el papa Francesc i representants de diferents religions, entre els quals: el patriarca ecumènic de Constantinoble Bartomeu I, el patriarca siri-ortodox d'Antioquia Efrem II, l'arquebisbe de Canterbury Justin Welby, el patriarca del budisme Tendai del Japó Koei Morikawa, el jueu David Brodman i un representant musulmà.

En els últims 30 anys l'esperit d'Assís ha arribat a moltes ciutats de tot el món gràcies a les reunions "Homes i religions", promogudes per la Comunitat de Sant’Egidio en col·laboració amb diverses diòcesis locals, en els quals els representants de les grans religions del món i personalitats de la cultura i la política s’apleguen en un clima de diàleg i pregària per establir les bases d'un futur de pau. La ciutat de Barcelona en va ser la seu els anys 2001 i 2010.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació del fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, i amb la col·laboració d'altres moviments i grups eclesials, amb la Conferència Episcopal Umbra, la Regió d'Úmbria i el municipi d'Assís. En l'acte d'obertura hi va intervenir el president de la República Italiana, Sergio Mattarella.

La trobada es podrà seguir a Facebook, Instagram i Twitter de Sant’Egidio.


 LEES OOK
• NIEUWS
24 Oktober 2011

De Geest van Assisi: 25 jaar gebed voor de vrede

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL | RU
24 Juli 2010

De volgende ontmoeting van Gebed voor de Vrede tussen de Wereldgodsdiensten vindt plaats in Barcellona, Spanje, van 3 tot 5 oktober: “Familie van Volkeren, Familie van God”

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
al het nieuws
• RELEASE
8 Februari 2018
Avvenire

Il sociologo Bauman al Papa: «Sei la luce in fondo al tunnel» La testimonianza di Riccardi

10 September 2017
Notizie Italia News

#Pathsofpeace: la responsabilità di aprire nuove vie di pace ...

10 September 2017
Radio Vaticana

"Strade di pace": in Germania annuale appuntamento di Sant'Egidio

20 Juli 2017
SIR

Dialogo tra religioni: Comunità di Sant’Egidio, a settembre in Germania l’incontro “Strade di pace”

29 Juni 2017
Westflische Nachrichten

Merkel kommt zum Weltfriedenstreffen nach Münster

28 April 2017
FarodiRoma

In Egitto l’abbraccio del Papa con il Grande Imam di Al-Azhar: Francesco, fratello caro

alle persberichten
• EVENEMENTEN
29 Oktober 2017 | BUENOS AIRES, ARGENTINIË

''Fiesta de la Paz'' a Buenos Aires nello spirito di Assisi

ALLE ONTMOETING VOOR DE VREDE
• DOCUMENTEN
Comunità di Sant'Egidio

Programme of Assisi 2016 - Thirst for peace - ENGLISH

Programme Tirana 2015 - Peace is always possible ENGLISH

alle documenten
• BOEKEN

Trialoog

Lannoo Uitgeverij N.V
alle boeken

VIDEO FOTO'S
6:13
Incontro internazionale di pace ad Assisi 1986 con Papa Giovanni Paolo II

337 bezoeken

255 bezoeken

332 bezoeken

310 bezoeken

462 bezoeken
alle gerelateerde media