change language
sei in: home - rassegna stampa newslettercontattilink

Sostieni la Comunità

  

Flama.info

19 Marzo 2015

La Comunitat de Sant'Egidio fa memòria dels “nous màrtirs” cristians

Fent camí cap a la Setmana Santa, la Comunitat de Sant’Egidio ha fet memòria dels testimonis de la fe que ens han deixat en els temps recents. Són molts cristians que en nombrosos llocs del món han patit persecucions, discriminacions, privacions de la llibertat religiosa i fins i tot han perdut la vida. La Comunitat de Sant’Egidio els ha recordat, juntament amb molts religiosos i religioses, sacerdots i laics, en una pregària ecumènica, celebrada aquest dimecres 18 de març, a les 19.30h, i presidida a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, juntament amb el Pare Aurel Bunda (Església ortodoxa. Patriarcat de Romania) i el Vicari de l’Església Armènia Apostòlica a Espanya i Portugal, el P. Sasun Zmrukhtyan.

 
versione stampabile

En aquesta memòria s’han recordat les víctimes de cada continent. El Papa Francesc ha recordat que “Avui, en el segle XXI, la nostra Església és una Església de Màrtirs”. Ho veiem de manera molt concreta en el que està passant a Pakistan, Síria, Iraq, Líbia, Nigèria, Centràfrica.

Cada continent ha estat representat per una creu que s’oferia amb el nom de molts testimonis concrets. Són testimonis desarmats i no violents que constitueixen un escàndol enfront la violència, la corrupció i el terror. Són llocs on es mor perquè es va a missa, on esglésies i escoles cristianes són cremades, on hi ha amenaces, intimidacions i assassinats perquè s’eduquen els joves i s’allunyen de les bandes criminals.

Teresa, una dona cristiana paquistanessa que viu a Barcelona, ha agraït a la Comunitat de Sant’Egido aquesta memòria i ha pregat per la pau i la convivència a Pakistan. El diumenge 15 de març, 15 cristians assassinats a les Esglésies catòlica i anglicana, van ser assassinats mentre participaven a la Missa. Entre ells, el petit Abish, d’11 anys, jove de l’Escola de la Pau. Teresa va compartir la seva joventut amb un màrtir del diàleg i la convivència, Shabhaz Bhatti, ministre de les minories a Pakistan que va morir al 2011 amb 42 anys i també ha estat recordat.

Óscar Arnulfo Romero, inoblidable pastor, testimoni de pau i amic dels pobres, assassinat al Salvador mentre celebrava l'Eucaristia està sempre present en aquesta memòria. Enguany serà beatificat a San Salvador i obra la memòria de molts altres que han donat la seva vida al continent americà, molts assassinats per la violència difosa, per la cobdícia dels diners, perquè estaven indefensos en barris perillosos.

A l’Àfrica, han estat molts els religiosos i religioses, sacerdots i laics que han perdut la vida treballant per la pau, servint els pobres, guarint els malalts. Luis Marzo, Secretari Provincial dels Germans de Sant Joan de Déu, ha pregat particularment pels malalts d’Ebola. Aquest estiu diversos religiosos i religioses de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, han contret el virus en tenir cura dels pacients a l’hospital de Sant Josep de Monròvia (Libèria) o a Lunsar (Sierra Leona). El germà Miguel Pajares, de 75 anys, i el Germà Manuel García Viejo, de 69 anys, van morir entre agost i setembre de 2014 i feia més de 30 anys que estaven a l’Àfrica al costat dels malalts. Floribert Bwana Chui, jove de la Comunitat de Sant’Egidio a Goma, va ser torturat i assassinat per haver-se oposat a la corrupció i a la idolatria dels diners en nom de l’Evangeli i dels pobres.

Els testimonis de la fe del segle XXI son dones i homes que ens mostren la força de la resistència al mal fins a donar la vida. Cadascun dels noms que es van escoltar, amb la llàntia que es va encendre, ens recordaven que junts formem part d’una única família que testimonia l’Evangeli de la pau.


 LEGGI ANCHE
• NEWS
2 Febbraio 2018

Dall'Argentina al Santuario dei martiri di San Bartolomeo, le memorie dei religiosi uccisi nel 1976

IT | ES | FR
12 Gennaio 2018

È online il nuovo sito della Basilica di San Bartolomeo all'Isola, santuario dei nuovi martiri del XX e XXI secolo

15 Dicembre 2017
ROMA, ITALIA

Preghiera in memoria di Annalena Tonelli: oggi la consegna della sua agenda al memoriale dei nuovi martiri a San Bartolomeo all'Isola

27 Novembre 2017
ROMA, ITALIA

Basilica di San Bartolomeo: Preghiera in memoria di Suor Veronika Theresia Ràckovà, la sua vita per i malati in Sud Sudan

21 Ottobre 2017

Memoria del beato padre Pino Puglisi, ucciso dalla mafia nel 1993

IT | ES
26 Luglio 2017

Un anno fa il martirio di padre Jacques Hamel. In un'intervista ne parla don Angelo Romano

tutte le news
• STAMPA
2 Febbraio 2018
Roma sette

A San Bartolomeo all’Isola le memorie dei pallottini assassinati in Argentina nel ’76

27 Novembre 2017
SIR

Sant’Egidio: veglia di preghiera a San Bartolomeo per suor Veronika Theresia

10 Agosto 2017
Famiglia Cristiana

L'ultimo regalo di padre Jacques: ricordarci che l'estate è un tempo in cui sentire l'invito di Dio a prendersi cura del mondo

2 Agosto 2017
News.va

"Roma: la Chiesa nella Città". San Bartolomeo all'Isola: al centro di Roma è al centro il Martirio - Parla don Angelo Romano

26 Luglio 2017
Avvenire

Francesco: padre Jacques fa parte dei martiri

26 Luglio 2017
Paris Normandie

Portrait du père Jacques Hamel, un héros si discret

tutta la rassegna stampa
• DOCUMENTI

Omelia di S.E. Paul R. Gallagher per la commemorazione dei martiri contemporanei

Lista martiri ricordati alla veglia di preghiera della settimana Santa 2015

L'omelia di mons. Matteo Zuppi

tutti i documenti
• LIBRI

Martiri d'Albania (1945-1990)

La Scuola
tutti i libri

FOTO

513 visite

558 visite

496 visite

504 visite

540 visite
tutta i media correlati