change language
você está em: home - recortes de imprensa newsletterlink

Support the Community

  

CATALUNYARELIGIO.CAT

19 Setembro 2016

Francesc se suma al compromís de les religions per la pau a Assís

 
versão para impressão

La ciutat italiana que va veure néixer Sant Francesc té “Set de Pau”. Així ho expressen aquests dies els quatre-cents líders religiosos d'arreu del món que s'han reunit a Assís. La Comunitat de Sant'Egidio, la diòcesi d'Assís i la família franciscana són els promotors d'aquesta iniciativa que dimarts comptarà amb la presència del papa Francesc durant la cerimònia final.

La trobada internacional –que va començar diumenge– té lloc trenta anys després de la històrica pregària interreligiosa per la pau, convocada pel papa Joan Pau II. Des d’aquell 27 d'octubre de 1986, cada any i de manera ininterrompuda, la Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat una trobada interreligiosa per la pau en diferents ciutats del món. L'efemèride fa que aquesta ocasió sigui especial i que s'hagi triat com a escenari l'anomenada “ciutat de la pau”.

“Trenta anys després del que va néixer com un gest profètic de Joan Pau II, l'esperit d'Assís continua viu” explica el responsable de Sant'Egidio a Barcelona, Jaume Castro. Des d'Assís explica com Sant Francesc, en temps de creuades al segle XIII, ja va treballar per obrir ponts de diàleg. Un tarannà imprescindible davant del context internacional actual: “Vivim un temps de conflicte i de globalització, on afrontem desafiaments com el del terrorisme”, situa. Des de Sant'Egidio defensen un 'esperit d'Assís' lligat al principi de fraternitat, que permet als actors implicats “caminar l'un al costat de l'altre”.

Compromesos amb “la pau i la reconciliació entre pobles”

De la mateixa manera recalcava la importància de treballar conjuntament el papa Francesc. “Avui més que mai necessitem pau en aquesta guerra que està present a tot el món. Seguint l’exemple de sant Francesc, home de germanor i mansuetud, tots som cridats a oferir al món un fort testimoni del nostre compromís comú amb la pau i la reconciliació entre els pobles”. Així s’expressava aquest diumenge el pontífex després de l’Àngelus. I va fer una crida explícita a la participació: “Convido a les parròquies, les associacions eclesials i a tots els fidels d’arreu del món a viure aquest dia com una Jornada de pregària per la pau”.

Dimarts a la tarda, abans del manifest de la cerimònia conclusiva, diferents confessions cristianes celebraran també una pregària ecumènica a la Basílica de Sant Francesc. El conjunt de la trobada 'Set de Pau. Religions i cultures en diàleg' reuneix, però, creients de diferents religions, per parlar, discutir i pregar junts per la pau. I fer-ho des del convenciment que "l''esperit d'Assís' pot portar la pau en un món marcat per la violència, les guerres i les divisions"

El programa de la trobada preveu diverses entrevistes personals entre el papa Francesc i representants de diferents religions, entre els quals: el patriarca ecumènic de Constantinoble Bartomeu I, el patriarca siri-ortodox d'Antioquia Efrem II, l'arquebisbe de Canterbury Justin Welby, el patriarca del budisme Tendai del Japó Koei Morikawa, el jueu David Brodman i un representant musulmà.

En els últims 30 anys l'esperit d'Assís ha arribat a moltes ciutats de tot el món gràcies a les reunions "Homes i religions", promogudes per la Comunitat de Sant’Egidio en col·laboració amb diverses diòcesis locals, en els quals els representants de les grans religions del món i personalitats de la cultura i la política s’apleguen en un clima de diàleg i pregària per establir les bases d'un futur de pau. La ciutat de Barcelona en va ser la seu els anys 2001 i 2010.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació del fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, i amb la col·laboració d'altres moviments i grups eclesials, amb la Conferència Episcopal Umbra, la Regió d'Úmbria i el municipi d'Assís. En l'acte d'obertura hi va intervenir el president de la República Italiana, Sergio Mattarella.

La trobada es podrà seguir a Facebook, Instagram i Twitter de Sant’Egidio.


 LEIA TAMBÉM
• NOTÍCIA
24 Outubro 2011

O Espírito de Assis: 25 anos de Oração pela Paz

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL | RU
24 Julho 2010

Realiza-se em Barcelona, Espanha, desde 3 até 5 de Outubro, o próximo encontro de oração pela Paz entre as Religiões Mundiais: “Famílias de povos, Famílias de Deus"

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
todas as novidades
• DIVULGAÇÃO
8 Fevereiro 2018
Avvenire

Il sociologo Bauman al Papa: «Sei la luce in fondo al tunnel» La testimonianza di Riccardi

10 Setembro 2017
Notizie Italia News

#Pathsofpeace: la responsabilità di aprire nuove vie di pace ...

10 Setembro 2017
Radio Vaticana

"Strade di pace": in Germania annuale appuntamento di Sant'Egidio

20 Julho 2017
SIR

Dialogo tra religioni: Comunità di Sant’Egidio, a settembre in Germania l’incontro “Strade di pace”

29 Junho 2017
Westflische Nachrichten

Merkel kommt zum Weltfriedenstreffen nach Münster

28 Abril 2017
FarodiRoma

In Egitto l’abbraccio del Papa con il Grande Imam di Al-Azhar: Francesco, fratello caro

todos os press releases
• EVENTOS
29 Outubro 2017 | BUENOS AIRES, ARGENTINA

''Fiesta de la Paz'' en Buenos Aires en el Espíritu de Asís

TODAS AS REUNIÕES DE ORAÇÃO PELA PAZ
• DOCUMENTOS
Comunità di Sant'Egidio

Programme of Assisi 2016 - Thirst for peace - ENGLISH

Programme Tirana 2015 - Peace is always possible ENGLISH

todos os documentos

VIDEO FOTOS
6:13
Incontro internazionale di pace ad Assisi 1986 con Papa Giovanni Paolo II

337 visitas

255 visitas

332 visitas

310 visitas

462 visitas
todos os meios de comunicação relacionados